Rubriky
Aktuality Albatros

Slalomová trať v NMnM

U naší základny jsme připravili malou slalomovou trať s šesti neoznačenými brankami. Těšíme se, že bude využívána naplno a to nejen naším oddílem. Jen prosíme nemanipulujte s brankami ani systémem jejich uchycení, pokud to není opravdu nutné.

Branky nejsou označeny a nejspíš ani v budoucnu nebudou, aby je šlo využívat k libovolným trasám a jiným aktivitám. 

Závodní slalomové branky mají dvě barevné kombinace zelenobílá a červenobílá. Zelenobílé jsou takzvané povody (projíždí se po směru proudu) a červenobílé protivody (projíždí se proti proudu).

A teď to důležité. Na obrázku níže najdete první rozvržení tratě, která bude součástí historicky prvního slalomového závodu v Novém Měste nad Metují. Závod to ovšem není obyčejný, všední. Je otevřený každému zájemci a trať si můžete zajet prakticky kdykoliv. Jediné co kromě vodáckého vybavení a lodi budete potřebovat je kamarát na břehu, který Vám změří čas.

Čas na trati se měří od posledního dotyku závodníka s molem (označeno na obrázku 0) po projetí najzadnější části lodi pod mostem (počítá se horní hrana mostu, tedy ta výše proti proudu).

Tak jako v klasickém vodním slalomu si k zajetému času připočítejte standartní penalizace — +2s za dotyk s brankou a +50s za neprojetí branky.

Branky se musí projet v předem definovaném pořadí, viz číselné označení na obrázku, kde je také znázorněna možná — ne však povinná — trasa závodníka.

Kajakáři mají dovoleno sjíždět z mola, ale v takovém případě se čas začíná měřit v momentě rozjezdu na vrcholu mola.

Výsledky nám můžete zasílat vyplněním google formuláře. Povinným údajem je i svědek, který vám posloužil jako časomíra. Budeme rádi, když budete sdílet videa, jež mohou sloužit nejen jako důkaz vašeho výkonu, ale i jako motivace pro ostatní.

Závod probíhá od 11. 5. 2022 do 2. 7. 2022 a to ve čtyřech kategoriích

  • Kajak
  • Kanoe singl (tj. jakákoliv kánoe s jedním členem posádky)
  • Kanoe double (dva členové posádky)
  • Samba triple (tři členové posádky)

Vodě zdar! a na závěr dvě videa s názorným projetím tratě. Pod nimi naleznete odkaz na formulář pro odeslání výsledků.