Rubriky
Aktuality Vydry

Hlubiny

První velká víkendovka nového skautského roku proběhla 6. – 8. října 2023 v Pardubicích. 

V pátek jsme všechny zvládly strastiplnou cestu do Pardubic, kde jsme se potkaly s vůdci výpravy: Pulcem (tu všichni dobře známe :D), Éčkem a Šhistrormem (s těmi jsme se setkali poprvé). Naším zázemím se stalo skautské centrum Vinice, kde jsme se ještě v pátek večer seznámili mezi sebou. Na dobrou noc nám Šhitstorm přečetl pohádku, aby se nám lépe spinkalo.

V sobotu ráno jsme se nasnídali našich vlastních buchet a vydaly se poznávat krásy Pardubic v rámci dopolední hry. Po obědě jsme zamířili do nedalekého aquaparku, kde jsme strávili spoustu času na skluzavkách, tobogánech a horolezecké stěně nad bazénem. Po návratu na klubovnu a společné večeři jsme si udělali vzdělávací okénko o vodácké záchraně. Na závěr dne jsme si zahráli velkou schovku při svíčkách po celém skautském centru. Večerní pohádku četl tentokrát Éčko. 

V neděli jsme se opět nasnídali našich buchet a na památku jsme si vyryli linorytová razítka. Pak už jsme jen všechno uklidili, rozloučili se se Šhitstormem a Éčkem a nakonec dorazili zpět domů.

Autor: Anežka Staňková – Pulec