Rubriky
Aktuality Havrani

Roveři ve Strážném se 3. oddílem

O jarních prázdninách 2.-5. 3. se sešli vedoucí skautských družin a oddílů převážně z 2. a 3. oddílu v Krkonoších na chatě ve Strážném, aby si užili čtyři dny plné zábavy, odpočinku, sněhu a pohody.

Každý mohl připravit program pro ostatní. Zahráli jsme si propracovanou večerní hru, při které jsme si měli prověřit své znalosti cizích jazyků, prolomit komunikační bariéru a vyzkoušet si spolupráci, obchodování a plánování postupů pro rychlé a efektivní osidlování ostrovů, které měly jednotlivé týmy na starosti.

Taky jsme měli program, při kterém jsme se zamýšleli nad tím, jaké překážky připravuje život jiným lidem, vžili jsme se do role hluchoslepého člověka a zkusili si orientovat se v prostoru a dorozumívat se mezi sebou beze slov, bez zvuků, jen pomocí hmatu.

Nebo také program, při kterém jsme se museli zamýšlet nad důležitými věcmi, debatovat o nich a v časovém pressu se domluvit, která z oněch věcí je postradatelná a přes co nejede vlak a hlavně jak to vnímají ostatní, co dokážou snést a co už ne.

Jelikož bylo krásně čisté nebe a parádní sníh, svedli jsme pořádnou koulovačku, uspořádali soutěž ve stavění nejvyšší sněhové věže a pořádně jsme se vyváleli ve sněhu při demonstraci za práva gay žab. Nesmělo chybět ani zpívání doprovázené kytarou a deskovky.

Autor: Anna Kunteová – Vořech

 Další fotky naleznete na oddílovém fotoalbu