Rubriky
Aktuality Vydry

Napříč Prahou – přes tři jezy

Dne 28. 9. 2022 jsme s 1. oddílem vyjeli časně zrána Albatorbusem směr Praha. Tam nás čekal tradiční závod Napříč Prahou – Přes tři jezy, kdy se na Vltavě výjimečně otevřou 3 pražské jezy (Šítkovský, Staroměstský a Helmovský) a my je můžeme jako účastníci závodu sjet. 

Na vodu jsme se nalodili na Císařské louce, odkud se startovalo. V letošním roce za náš oddíl startovaly tři posádky. Amazonky (Medvěd, Barča, Šiška, Vlček, Dydy), Medůzkapybary (Božka, Gepy, Medulka, Ela, Yogi) a nakonec posádka vedoucích, která si dala jméno Fájny bóber (Vořech, Kiki, Pulec, Hopi, Googl). Za kluky startovaly posádky dvě – skautská a roverská.

Počasí nám moc nepřálo, na začátku se rozpršelo a dokonce to vypadalo, že vltavská voda bude teplejší než okolní vzduch. Přesto všechny účastnice zahříval adrenalin, co jim o celou dobu koloval v těle. 

Po překonání 6,5 km dlouhé trati se posádky vylodily na Štvanici a po převléknutí a zkonzumování zaslouženého párku následoval slavnostní nástup v krojích a vyhlášení výsledků.

Tento rok jsme si neodvezli žádnou medaili, ale Medúzkapybary, které jely závod poprvé v životě, se v kategorii žabičky umístily na 7. místě z 10 s časem 47:22. Fájny bóber utrhl 5. místo ze 7 s časem 43:34 a Amazonky se v kategorii žáci OPEN umístily na 23. místě z 35 s časem 46:36 a ještě k tomu byly nejrychlejší loď do 530 cm.

Ještě ten samý den jsme vyložili lodě a vybavení v loděnici a vydali se na večeři do svých domovů.

Autor: Julie Tymelová – Sova