Rubriky
Aktuality Vydry

Akce bez havranů

V pátek jsme dojeli do skautského srubu v Hradci Králové, kde jsme večer strávili drobnými hrami a hraním na kytaru. 

Na cíl celé výpravy jsme se vrhli v sobotu, a to první pomoc. Dopoledne jsme si udělali workshop na ošetřování některých zranění a řešení některých situací. Zaměřili jsme se na říznutí, odřená kolena a vyvrtnuté kotníky, krev tekoucí z nosu, popáleniny prvního stupně, masivní krvácení a taky jak zjistit, jestli je člověk v bezvědomí, případně jak provádět resuscitaci. Vyzkoušeli jsme si aplikaci Záchranka i simulované volání na záchrannou službu.

Odpoledne jsme si vyzkoušeli tytéž simulace prostřednictvím malého orienťáku v přilehlých hradeckých lesích. Počasí nám moc nepřálo, ale nahodili jsme pláštěnky a mohli jsme vyrazit. 

Sobotní večer jsme věnovali odpočinku, zahřívání se a hráli jsme ruskou schovku (hra, kdy je pikola formou malé houpačky, na které je několik klacků či polínek, které se snaží schovaní dupnutím na houpačku rozmetat klacky na všechny strany a tím osvobodit už chycené).

Ranní rozcvička byla poněkud netradiční. Holky totiž vzbudil křik. Ano, opět jsme se věnovali první pomoci a to formou simulované situace, kterou měly holky za úkol vyřešit. Po snídani následovala zpětná vazba a úklid. Zbyl nějaký čas, tak jsme hráli další drobné hry na vyplnění času. Poté nás už čekala jen cesta domů.

Autor: Julie Tymelová – Sova