Rubriky
Aktuality Fata morgana

Zimní víkendovka 4.oddílu

Letos holky a kluci ze 4. oddílu bojovali o holý život. Protrhla se přehrada. Způsobila black-out. Škodu velkého rozsahu na majetku. A málem nám vyplavila chalupu.

Ale popořádku. Když jsme v pátek přijeli, všechno vypadalo dobře. Přehrada, která byla nedaleko od chalupy, potřebovala jen trochu opravit. Opravu jsme provedli a naivně si mysleli, že je všemu konec.

Jaké ale bylo naše zděšení, když se ukázalo, že přehrada praská. A jaké bylo naše zděšení, když se ukázalo, že navíc praská uprostřed noci. Museli jsme se tak vysoukat ze svých vyhřátých spacáků a vydat se na rychlou záchranou akci.

Ze spacáků jsme sice vylezli, jenže přehradu nezachránili. Druhý den dopoledne jsme proto provedli bleskovou evakuaci blízkého okolí. Odpoledne se nám dostalo informace, že za protržením přehrady stojí sabotérská skupina. Tuto sabotérskou skupinu jsme téhož dne chytili. A téhož dne i odsoudili.

Jelikož ale přehrada stále zůstala protržená, nezbylo nám v neděli nic jiného než se sbalit a s vědomím, že původci této katastrofy tlí ve vězení, chalupy opustit a vrátit se zpátky do Nováče.

Zapsal: Antonín Pelikán